O nama

Tvrtka Proteko već više od 17 godina uspješno provodi poslovno savjetovanje, edukacije i tehničku podršku prehrambenoj industriji, industriji proizvodnje predmeta opće uporabe (kozmetika, kemikalije, itd.), kao i trgovačkim lancima te ugostiteljstvu i ostaloj srodnoj industriji i poduzećima.

Proteko posjeduje iznimno iskustvo na projektima uvođenja sustava upravljanja te implementacije zakonskih propisa. Pružamo podršku pri planiranju i provođenju analiza, testiranju proizvoda i sirovina, kao i podršku pri razvoju procesa i proizvoda.

Uz to, ponosimo se i dugogodišnjim iskustvom u organiziranju i provođenju edukacija te auditiranja.

Suradnja s preko 300 klijenata indikator je naše kompetentnosti, a poslovanje od preko 17 godina u kontinuitetu potvrda da znamo odgovoriti na zahtjeve klijenata neovisno o vremenu i okolnostima.

Ističemo se po:

  • stručnosti i kompetentnosti u poznavanju međunarodnih standarda i normi (ISO 9001, ISO 14001, ISO 17025, ISO 22000, ISO 27001, OHSAS 18001, HACCP, IFS, BRC i sl.),
  • suradnji na projektima s međunarodnim organizacijama (ISO, UNIDO i sl.),
  • inovativnim pristupima u primjeni i prenošenju znanja,
  • rješenjima prilagođenima poslovanju svakog pojedinog klijenta.

Međunarodno iskustvo

Proteko u svom segmentu poslovanja i usluga koje nudi nije prepoznat samo u Hrvatskoj, već i na regionalnoj razini, a prisutni smo i na tržištu Bosne i Hercegovine, Slovenije i Srbije.

Svakom klijentu pristupamo na jednak, jedinstven i profesionalan način, neovisno o veličini projekta i kompleksnosti, pomažući im u pronalasku rješenja u području poslovnih procesa i sustava, razvoju novih usluga i proizvoda te pri pokretanju novih projekata.

Od projekata na međunarodnoj razini, posebno smo ponosni na projekt koji smo radili u suradnji s organizacijama ISO (International Organization for Standardization) i UNIDO (United Nations Industrial Development Organization) 2006. godine, koji je uključivao edukaciju zaposlenika Ureda za standarde i inspektora hrane Ministarstva poljoprivrede i Ministarstva zdravlja u zajednici istočnoafričkih zemalja (Kenija, Tanzanija i Uganda) u području sustava sigurnosti hrane. Projekt je bio organiziran od strane našeg suradnika Nigela Auera.

Sličan projekt Proteko je proveo i u Hrvatskoj za Ministarstvo zdravstva. 

Naš tim - profesionalni poslovni savjetnici

Svaki novi zaposlenik mora proći čitav niz edukacija i stručnih usavršavanja u renomiranim svjetskim institucijama kao preduvjet da bi postao poslovni savjetnik Proteka. Tim stručnjaka i poslovnih savjetnika Proteka sastoji se od ljudi koji su, prije opsežnih edukacija, radili kao tehnolozi, kontrolori kvalitete, voditelji proizvodnje u raznim područjima djelatnosti, od prehrambene, kemijske, kozmetičke industrije pa sve do IT-a (informacijske tehnologije).

Sustavi upravljanja

Proteko ima uveden integrirani sustav upravljanja koji je certificiran prema zahtjevima međunarodnih normi upravljanja: kvalitetom prema normi ISO 9001, okolišem prema normi ISO 14001 i zaštitom pri radu prema normi OHSAS 18001.

Suradnja i Partneri

Proteko danas posluje u sustavu povezanih trgovačkih društava koji se pri pružanju ugovorenih usluga međusobno nadopunjuju, dijeleći resurse kojima raspolažu.

Suradnja s akreditiranim laboratorijem Sample controlom odvija se u skoro svim područjima djelatnosti Proteka. U velikoj mjeri, tvrtke Proteko i Sample Control nastupaju zajednički na tržištu sa svim uslugama koje nude.

Tvrtka TÜV Croatia drugi je značajan partner s kojim imamo uspostavljenu suradnju još od samih početaka djelovanja Proteka. Danas surađujemo na raznim poslovima tehničke podrške, auditiranja, edukacija te razmjeni iskustava pri razvoju novih procesa