RASPRODANO
palacinke s malinama

HACCP Auditor seminar

Seminar u organizaciji sa TÜV Croatia d.o.o. i Nigel Bauer & Associates

Lokacija:

Hotel Veliki, Osijek

Datum:

15.01.-17.01.2020.

Predavači

Predavači:
Mladen Meglaj dipl.ing.; QMS, FSMS & HACCP Lead Auditor;
dr.sc. Leon Maglić, IRCA QMS Lead Auditor

Gost predavač:
Ružica Vazdar dipl.ing,; Uprava za sanitarnu inspekciju - Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi

Opis

Ovaj petodnevni seminar osmišljen je da budućim auditorima pruži neophodno znanje i vještine da bi bili u stanju provesti HACCP audite koji se odnose na aktivnosti upravljanja sigurnošću hrane unutar širokog raspona proizvodnje, prerade i distribucije hrane i opće priprave hrane, radeći pojedinačno ili kao dio audit tima, te usavršavanje znanja pstojećim auditorima ili inspektorima hrane.

Seminar se održava na hrvatskom jeziku.

Trajanje obuke: Pet dana

Zašto pohađati

Ovaj su seminar osmislili i ponudili Nigel Bauer & Associates, organizacija koja je stekla zavidnu reputaciju u polju svog djelovanja, odnosno, u pružanju obuke visokog standarda.

Nigel Bauer & Associates nezavisna je organizacija sa sjedištem u UK koja posluje na međunarodnoj razini kroz mrežu partnerskih organizacija i pruža obuku i konzultantske usluge po pitanjima upravljanja kvalitetom, sigurnošću hrane, sigurnošću na radu i zaštitom okoliša.

Cijena seminara

iznosi 6.400,00 kn po sudioniku. U cijenu su uračunate knjige (skripte), predavanje, ručak i osvježenje u pauzama od predavanje. PDV nije uključen u cijenu. Uplatu vršite na naš žiro račun: Proteko d.o.o. (za seminar HACCP Auditor) 2360000-1101494661 ZABA

Smještaj

Sudionici ga plaćaju samostalno po posebnoj cijeni u Hotelu Osijek ili putem tvrtke Proteko d.o.o. Molimo Vas da nas obavijestite o načinu plaćanja smještaja. Samostalne rezervacije napravite na tel. 031/230-335, pozivajući se na naš seminar.

Što je HACCP Auditor seminar (Lead auditor)?

Ovaj petodnevni seminar osmišljen je da budućim auditorima pruži neophodno znanje i vještine da bi bili u stanju provesti HACCP audite koji se odnose na aktivnosti upravljanja sigurnošću hrane unutar širokog raspona proizvodnje, prerade i distribucije hrane i opće priprave hrane, radeći pojedinačno ili kao dio audit tima, te usavršavanje znanja postojećim auditorima ili inspektorima hrane. 

Petodnevni seminar započinje s temeljitim proučavanjem HACCP-a, njegove primjene i implementacije kako bi auditor s praktičnog gledišta stekao dobro razumijevanje što zapravo HACCP uključuje i kako se provodi, s time da bi auditor morao biti sposoban uključiti se u aktivnosti HACCP tima ako se to od njega zatraži. Seminar vodi sudionike kroz osnove auditiranja u općem i širem kontekstu kako bi ih opskrbio osnovnim znanjem i sposobnošću razvijanja i implementiranja programa auditiranja u podršci sustava upravljanja sigurnošću hrane. U tečaju se tada spajaju auditiranje i HACCP kako bi sudionici shvatili koji se praktični pristupi moraju poduzeti tijekom HACCP audita. Na koncu tečaja, održavaju se aktivnosti igranja uloga audita osmišljene tako da se sudionicima, prije negoli završe s tečajem, pruži praktičan doživljaj auditiranja. 

Vještine koje valja steći tijekom seminara:

  • •    Provođenje HACCP studije
  • •    Planiranje auditivnih programa i upravljanje auditivnim programima
  • •    Sposobnost planiranja audita u okolišu obrade hrane
  • •    Tehnike analize procesa
  • •    Sastavljanje radne dokumentacije auditora (upisne liste itd.)
  • •    Ispitivačke tehnike auditiranja
  • •    Objektivno izvješćivanje o auditu
  • •    Držanje uvodnog i završnog sastanka
  •  

Program seminara:

  • Principi HACCP-a
  • Uvod u HACCP
  • Osnovni principi auditiranja
  • Upravljanje auditom – Opći pristupi
  • Upravljanje auditom – Upravljanje procesom audita
  • Kako provesti audite sustava upravljanja
  • Primjena podataka s audita

Cilj seminara:

Seminar je namijenjen širokom rasponu auditora uključujući one koji rade u prehrambenoj industriji i koji verificiraju sukladnost aktivnosti upravljanja sigurnošću hrane, one koji trebaju verificirati sukladnost sustava dobavljača sa zakonskim propisima i ugovornim zahtjevima, one koji poduzimaju HACCP audite kao dio inspekcijskog zadatka nadzornog tijela i one koji su uključeni u službenu certifikaciju treće strane sustava upravljanja sigurnošću hrane.

Certifikat:

Sudionici će biti kontinuirano testirani prilikom vježbi stalnog ocjenjivanja koje će se poduzimati tijekom trajanja cijelog tečaja i koje svaki sudionik mora samostalno riješiti, te završnog ispita kojem mogu pristupiti svi sudionici koji su bili svo vrijeme nazočni i čiji se rad tijekom tečaja (sukladno vježbama stalnog ocjenjivanja) pokazao zadovoljavajućim. Uspješni sudionici ovog tečaja dobiti će certifikat Nigel Bauer uz certificirano priznanje The Royal Institute of Public Health (RIPH). Trening materijal u suradnji sa CCFRA (Campden BRI group).